Ismerjük meg a Hyundai napelemet!

  • A Hyundai Energy Solutions a BNEF (Bloomberg New Energy Finance) rangsorában a legmagasabb szintű napelem gyártók között szerepel, mint a Longi és a Risen Energy.
  • A B&F (Dun & Badstreet) által adott legmagasabb, 5A1-es hitelminősítést kapta, mely a financiálisan legerősebb, legalacsonyabb kockázatú cégek közé sorolja.

SHINGLED CELL (ZSINDELYES) TECHNOLÓGIA

A zsindelyes technológia egyfajta átfedésre hasonlító megoldással helyettesíti a hagyományos csempés elrendezést. Az eljárás során a napelemes cellákat lézer segítségével 5 darabra vágják, majd elektromosságot vezető pasztával (ECA) rögzítik őket szorosan egymáshoz. Minden cella a vele szomszédos darabbal átfedésben kerül kötésre, így megszűnik a cellák közötti hagyományos 3-5 mm távolság. Az így kialakult cella körökből laminálás útján jön létre a napelem modul.

A ZSINDELYES TECHNOLÓGIA ELŐNYEI

Kiemelkedő hatékonyság: Az átfedéses csatlakozás a panel felületének közel 100%-os kihasználtságát teszi lehetővé azáltal, hogy egy panelen több cella fér el. Ez ugyanakkora kapacitás mellett 8%-kal kisebb helyigénnyel jár.

Magasabb aktuális hozam: A napenergiát 10%-kal magasabb aránnyal alakítja elektromos energiává a hagyományos PERC technológiánál. A magasabb hatásfok magasabb éves termelést eredményez.

Megbízhatóság, nagyobb teherbírás: A forrasztott fém áramgyűjtők helyett ragasztással kialakított áramvezető kötés rugalmasabb kapcsolódási pontokat alkot. Ennek egyik nagy előnye, hogy a modul ellenállóbb a mechanikai terheléssel szemben, tehát csökken a repedések előfordulásának esélye gyártás, szállítás, telepítés közben és azután. Mivel a modul nem tartalmaz fémszalagot a kötéseknél, ami az ismétlődő hőtágulás következtében megrepeszthetné a mérettartó szilíciumcellákat, szélsőséges időjárási viszontagságok esetén is tartós, megbízható konstrukciót kapunk.

Nagyobb teljesítmény: A cellák 5 részre osztásának eredményeként az egy körre jutó áramerősség eloszlik. Ez kisebb ellenállást és kevesebb veszteséget eredményez. A cellák hőmérséklete működés közben alacsonyabb, így felmelegedés esetén kisebb mértékben csökken a napelemek leadott teljesítménye.

Kisebb mértékű melegedés, hosszú élettartam: Az alacsonyabb működési hőmérséklet minimalizálja a veszélyes túlmelegedést és az ún. hot spots kialakulásának kockázatát, ami repedéshez vagy a napelem lebomlásához is vezethet.

Magas garancia: A Hyundai 25 év garanciát vállal zsindelyes moduljaira, amely jelenleg a piacon kínált egyik leghosszabb jótállási idő az üveg-fóliás napelemek között.

Esztétikus megjelenés: A panel felülete vizuálisan homogénebb, esztétikus megjelenéssel ruházza fel az eszközt.

Kiváló minőség kedvező áron: A zsindelyes modulok kompatibilisek a legáltalánosabb cella-technológiákkal. A hatékonyabb paneleknek köszönhetően kevesebb napelemre van szükség, ezáltal alacsonyabb a telepítési és a szállítási költség.

Hatékonyság részleges árnyékolás esetén is: Függőleges pozícióban telepítve a zsindelyes modul nagyobb kapacitással tud üzemelni rávetülő árnyék esetén is, mivel az csak az érintett felület termelését befolyásolja.

A HYUNDAI ZSINDELYES NAPELEM KÍNÁLATA

További bejegyzések
A jövő energiatárolóit teszteli az MVM Csoport

Az MVM Démász hálózatán három, összesen 2000 kilowattóra kapacitású energiatárolót tesztel az MVM Csoport. Három energiatárolási pilotprojektet indított el az MVM Démász Áramhálózati Kft. Az MVM Csoport hálózati cégében alkalmazott kísérleti rendszerek célja, hogy javítsák a szolgáltatásminőséget, illetve stabilizálják a villamosenergia-hálózatok feszültségét.  A társaság két energiatárolója kisfeszültségű (0,4 kilovoltos – kV) hálózatra, egy pedig középfeszültségre […]

Tovább olvasom
A Nissan egy másik japán céggel együtt a villanyautók elhasznált akkumulátorainak ad munkát.

Élettartamuk során az elektromos járművek szén-dioxid-kibocsátása lényegesen kisebb, mint a hagyományos autóké – viszont a Nissan szerint a valódi fenntarthatóság érdekében meg kell duplázni ezeknek az akkumulátoroknak az élettartamát. A japán autógyártó már a tisztán elektromos modell, a Leaf 2010 decemberi piacra dobása előtt a Sumitomo vállalattal közösen létrehozta a 4R Energy nevű céget, amely […]

Tovább olvasom
Napelemparkot adtak át kedden a Veszprém megyei Öskün. A tíz megawatt teljesítményű erőmű több mint ötezer család villamosenergia-ellátását biztosítja.

Steiner Attila, az Innovációs és Technológiai Minisztérium körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára az átadó ünnepségen hangsúlyozta: a kormány azt célozta meg, hogy 2030-ra a villamosenergia-termelés 90 százaléka szén-dioxid-kibocsátás nélkül történjen, ezen az úton pedig jelentős lépés a napelemparkok megvalósulása. Steiner Attila elmondta, hogy jelenleg Magyarországon 2300 megawatt az összes naperőmű-kapacitás, ami meghaladja […]

Tovább olvasom

Amennyiben kérdésed merült fel, vagy árajánlatot szeretnél kérni, fordulj hozzánk bizalommal! 

ImpresszumAdatkezelési tájékoztató
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram