Hogyan készüljünk fel a 100%-os támogatásra?

Sok érdeklődőnek megfordul a fejében, hogy mit tehet a végleges pályázati kiírás megjelenéséig. Összeszedtünk pár szempontot, amit mindenképp érdemes fontolóra venni a következő hetekben.

1. Megbízható e-mail címre van szükség minden pályázatnál, mivel ezen kommunikálunk legtöbbet a kivitelezőkkel, pályázatíróval. A szükséges dokumentumokat is itt tudjuk elküldeni. Ha azt szeretnénk, hogy minden e-mail szerencsésen megérkezzen és ne okozzon gondot pl a fotók továbbítása (minőségromlás, túl nagy fájlok, stb), érdemes olyan e-mail fiókot csinálni még most, ahol nincs ilyen akadály.

2. Külön a pályázati felhívásban is felhívják az ügyfélkapura a figyelmet, ugyanis a pályázati kérelem beadása és több szükséges dokumentum beszerzése, mint a tulajdoni lap vagy a térképmásolat is ügyfélkapus azonosításhoz kötött. Mivel ügyfélkaput személyesen lehet igényelni a kormányhivatalnál, ezt is javasoljuk, hogy minél előbb elintézzék az indulók! Itt is fontos, hogy olyan e-mail címet adjunk meg, amit rendszeresen nézünk és megbízható (minden emailt megkapunk, nem kerül a fontosabb levél a spam-be, stb)

3. Korábbi bejegyzésünkben megtaláljátok a három műszaki csomagot, amelyek közül lehet választani. A helyszíni felmérésnél pl már előnyt jelent, ha tudjuk, hogy nagyjából mit tudunk és mit szeretnénk elszámolni a pályázaton belül. Mindhárom műszaki csomag esetén kötelező azonban a napelemes rendszer!

4. A pályázat feltétele, hogy az egy főre jutó jövedelem ne haladja meg a 4 850 000 Ft-ot. Ennek az igazolásához az ingatlanban élő személyek 2020-as szja bevallására lesz szükség! Ellenőrizzük, hogy ez megvan! Az ügyfélkapu ebben is segítségünkre van egyébként, ugyanis aki rendelkezik fiókkal, az könnyen megtalálja az előző éves adóbevallását.

5. Előző évi elszámoló villanyszámlára azért van szükség, mert az erre számolt napelemes rendszert tudjuk elszámolni. Fűtés korszerűsítés esetén pedig ennek a fogyasztásnak az energiaigénye egészül ki a pályázatban megvalósításra kerülő fűtés energiaigényével.

6. A pályázat feltétele, hogy az ingatlan műszakilag megfeleljen az elszámolható elemek befogadására. Napelemes rendszernél ilyen a tető (elsősorban), de fontos figyelembe venni a villanyóra teljesítményét is, hogy tudjuk, szükségünk van-e teljesítménynövelésre (ez is elszámolható költség egyébként).

7. Kimondottan ajánljuk, hogy ellenőrizze mindenki az általa választott kivitelezőt! A kivitelezőknek ugyanis szeptember 20-tól regisztrálniuk kell, ahhoz, hogy a pályázat keretein belül kivitelezhessenek. Érdemes több ajánlatot is kérni ugyanarra a rendszerre, hogy össze tudjuk hasonlítani, hogy ki milyen minőséget kínál milyen áron. Mivel van egy KW-ra lebontott keretösszeg, amit nem léphetünk túl, ezért kivitelezőnként változni fog, hogy ahhoz, hogy ebbe beleférjünk, melyik cég milyen garanciaidejű, milyen gyártmányú termékeket forgalmaz.

8. A megbízható, tapasztalt pályázatíró legalább olyan fontos egy pályázatnál, mint egy jó kivitelező. Nagyon sok múlik azon (jelen esetben sok millió forint), hogy kit választunk arra a feladatra, hogy beadja pályázati kérelmünket és összeszedjen minden ehhez szükséges dokumentumot. Értenie kell a kitöltő rendszerhez is és tisztában kell lennie minden részletével a kiírásnak, így jó esetben már az ő elő-bírálatánál kiderül amennyiben nem vagyunk jogosultak a pályázatra. Mi ilyen pályázatírót is tudunk ajánlani!

9. Energetikusra akkor van szükség, ha nem csak napelemes rendszerben, de a fűtés korszerűsítésben (2. és 3. műszaki csomag) is gondolkodunk. Mi több energetikust is tudunk javasolni!

10. A műszaki ellenőr is elengedhetetlen része a pályázatnak, azonban a költsége (jelenlegi állás szerint) nem elszámolható. Ezért fontos, hogy egyszer válasszunk, de akkor jól. Mi szintén tudunk több műszaki ellenőrt is javasolni! A végleges verzió megjelenésekor minden jelentkezőt ki fogunk értesíteni az esetleges változásokról. Addig is a részleteket (hivatalos anyagot) itt tudjátok elolvasni!

További bejegyzések
A jövő energiatárolóit teszteli az MVM Csoport

Az MVM Démász hálózatán három, összesen 2000 kilowattóra kapacitású energiatárolót tesztel az MVM Csoport. Három energiatárolási pilotprojektet indított el az MVM Démász Áramhálózati Kft. Az MVM Csoport hálózati cégében alkalmazott kísérleti rendszerek célja, hogy javítsák a szolgáltatásminőséget, illetve stabilizálják a villamosenergia-hálózatok feszültségét.  A társaság két energiatárolója kisfeszültségű (0,4 kilovoltos – kV) hálózatra, egy pedig középfeszültségre […]

Tovább olvasom
A Nissan egy másik japán céggel együtt a villanyautók elhasznált akkumulátorainak ad munkát.

Élettartamuk során az elektromos járművek szén-dioxid-kibocsátása lényegesen kisebb, mint a hagyományos autóké – viszont a Nissan szerint a valódi fenntarthatóság érdekében meg kell duplázni ezeknek az akkumulátoroknak az élettartamát. A japán autógyártó már a tisztán elektromos modell, a Leaf 2010 decemberi piacra dobása előtt a Sumitomo vállalattal közösen létrehozta a 4R Energy nevű céget, amely […]

Tovább olvasom
Napelemparkot adtak át kedden a Veszprém megyei Öskün. A tíz megawatt teljesítményű erőmű több mint ötezer család villamosenergia-ellátását biztosítja.

Steiner Attila, az Innovációs és Technológiai Minisztérium körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára az átadó ünnepségen hangsúlyozta: a kormány azt célozta meg, hogy 2030-ra a villamosenergia-termelés 90 százaléka szén-dioxid-kibocsátás nélkül történjen, ezen az úton pedig jelentős lépés a napelemparkok megvalósulása. Steiner Attila elmondta, hogy jelenleg Magyarországon 2300 megawatt az összes naperőmű-kapacitás, ami meghaladja […]

Tovább olvasom

Amennyiben kérdésed merült fel, vagy árajánlatot szeretnél kérni, fordulj hozzánk bizalommal! 

ImpresszumAdatkezelési tájékoztató
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram