Hamarosan az USA elektromosságának majdnem felét a napenergia adhatja

Egy friss kutatás szerint az Egyesült Államokban a napenergiában nagy remények vannak: 2035-re akár az USA elektromosságának 40 százalékát is adhatja.

CAMPAIGN 2020: 100% clean energy: Ariz. lessons for the White House race --  Friday, May 15, 2020 -- www.eenews.net

Az Egyesült Államokra a Trump-kormány során rendesen rájárt a rúd, ami a megújuló energia felhasználását jelenti – bár az új elnök igyekszik visszakormányozni az országot a környezetbarát intézkedések felé, a megújulók még mindig csupán az USA energiaellátásának 12 százalékát fedik le. Egy friss kutatás szerint azonban ez lehetne sokkal több is: 2035-re a napenergia például adhatná az amerikaiak áramfelhasználásának 40 százalékát is.

A kutatást az energiaügyi minisztérium készítette, és kiderült belőle, hogy 2035-ig megtízszerezhető lenne a napenergia felhasználása az országban. Az eredmények szerint a legjobb mégis az, hogy ez nem jelentene többletköltségeket a felhasználóknak.

Jennifer Granholm energiaügyi miniszter elmondta, hogy a napenergia a leggyorsabban fejlődő és legolcsóbb megoldás, képes lenne 2035-ben minden amerikai háztartásban biztosítani az energiát, ráadásul 1,5 millió új munkahelyet tudna teremteni.

Az egyetlen hátránya az, hogy a szabályozási rendszert teljesen át kellene írni, és az infrastruktúrát is átalakítani, az Államoknak pedig a 2020-as 15 gigawattos szolárkapacitását 2035-re 1000 gigawatra kellene emelnie. Ez azért is lenne nehéz, mert a 2020-as értékek is már rekordkapacitást jelentettek a jelenlegi körülmények szerint.

A kutatás szerint azonban megérné a váltás, ugyanis 2050-re már odáig eljuthatnak a technológiával, hogy az Államokban minden lakó- és kereskedelmi épület áramellátását tudja biztosítani a napenergia. Ha mindezt kombinálják más megújulókkal, például víz-, geotermikus és szélenergiával, akár az egész Egyesült Államok zöld energiáról működhetne.

Ez nagyon jó hír Joe Biden számára, hiszen megfogadta, hogy 2035-ig az amerikai energiarendszer 80 százalékát dekarbonizálja, és 2050-re teljesen nettó nullára csökkenti a szénfelhasználást.

Forrás: nrgreport.com

További bejegyzések
Elvesztél az információk tengerében? Szaldó? Bruttó? Mi segítünk!

Meglévő rendszertulajdonosok, 2023.09.07. előtti igénybejelentéssel rendelkezők Nemrég írtunk blogot a várható fejleményekkel kapcsolatban, akkor azonban még csak kalkulálni tudtunk az esetleges lehetőségekkel. Nagy port kavart az a TikTok videó, amiben az éves szaldó megszüntetését vetítette előre Lantos Csaba energiaügyi miniszter a már meglévő napelemes rendszerek vonatkozásában. Ezt követően a Fidesz frakcióvezetője a bejelentés felülvizsgálatát kérte, […]

Tovább olvasom
Nézzük az aktuális helyzetet!

Kedves Ügyfeleink, Érdeklődők! Az elmúlt hetekben nap, mint nap fokozott figyelemmel kísérjük az őszre ígért konkrét információkat, ami egyaránt hatással lehet meglévő és leendő Ügyfeleinkre is. Ezért készítettünk egy rövid összefoglalót az aktuális helyzetről. Meglévő napelemes rendszerrel rendelkező Ügyfelek: Még van remény, nincs minden veszve! A múlt héten nagy port kavart Lantos Csaba energiaügyi miniszter […]

Tovább olvasom
Van már engedélyed?

Mi vonatkozik azokra, akik már rendelkeznek hálózatra visszatápláló (2022 októberig beadott igénybejelentés esetén) engedéllyel, szerződéssel? A jelenleg ismertek szerint még mindig azok járnak a legjobban, akik tavaly időben intézkedtek és akár önállóan, akár egy napelemes cégen keresztül, de beadták az igénybejelentésüket az áramszolgáltató felé. Náluk ugyanis minden feltétel adott. Az áramszolgáltató lassú ügyintézésének ellenére, mostanra […]

Tovább olvasom

Amennyiben kérdésed merült fel, vagy árajánlatot szeretnél kérni, fordulj hozzánk bizalommal! 

ImpresszumAdatkezelési tájékoztató
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram