Hamarosan az USA elektromosságának majdnem felét a napenergia adhatja

Egy friss kutatás szerint az Egyesült Államokban a napenergiában nagy remények vannak: 2035-re akár az USA elektromosságának 40 százalékát is adhatja.

CAMPAIGN 2020: 100% clean energy: Ariz. lessons for the White House race --  Friday, May 15, 2020 -- www.eenews.net

Az Egyesült Államokra a Trump-kormány során rendesen rájárt a rúd, ami a megújuló energia felhasználását jelenti – bár az új elnök igyekszik visszakormányozni az országot a környezetbarát intézkedések felé, a megújulók még mindig csupán az USA energiaellátásának 12 százalékát fedik le. Egy friss kutatás szerint azonban ez lehetne sokkal több is: 2035-re a napenergia például adhatná az amerikaiak áramfelhasználásának 40 százalékát is.

A kutatást az energiaügyi minisztérium készítette, és kiderült belőle, hogy 2035-ig megtízszerezhető lenne a napenergia felhasználása az országban. Az eredmények szerint a legjobb mégis az, hogy ez nem jelentene többletköltségeket a felhasználóknak.

Jennifer Granholm energiaügyi miniszter elmondta, hogy a napenergia a leggyorsabban fejlődő és legolcsóbb megoldás, képes lenne 2035-ben minden amerikai háztartásban biztosítani az energiát, ráadásul 1,5 millió új munkahelyet tudna teremteni.

Az egyetlen hátránya az, hogy a szabályozási rendszert teljesen át kellene írni, és az infrastruktúrát is átalakítani, az Államoknak pedig a 2020-as 15 gigawattos szolárkapacitását 2035-re 1000 gigawatra kellene emelnie. Ez azért is lenne nehéz, mert a 2020-as értékek is már rekordkapacitást jelentettek a jelenlegi körülmények szerint.

A kutatás szerint azonban megérné a váltás, ugyanis 2050-re már odáig eljuthatnak a technológiával, hogy az Államokban minden lakó- és kereskedelmi épület áramellátását tudja biztosítani a napenergia. Ha mindezt kombinálják más megújulókkal, például víz-, geotermikus és szélenergiával, akár az egész Egyesült Államok zöld energiáról működhetne.

Ez nagyon jó hír Joe Biden számára, hiszen megfogadta, hogy 2035-ig az amerikai energiarendszer 80 százalékát dekarbonizálja, és 2050-re teljesen nettó nullára csökkenti a szénfelhasználást.

Forrás: nrgreport.com

További bejegyzések
Hitelkonstrukció vállalkozások számára 2023-ban

A kamatlábak magasak, a hitelfeltételek szigorodnak, forgóeszközhitel-szükséglet megnőtt, az energiahatékonysági fejlesztésekhez pedig forrásokra van szüksége a kkv-knak. A magyar kkv-k talpon maradásának és versenyképességének megőrzése érdekében a kormány arról döntött, hogy 2023 első félévében kezelési költség nélkül, a piaci kamatszinthez képest rendkívül kedvező, évi 5%-os ügyfélkamattal elérhetővé teszi a Széchenyi Kártya Program hiteltermékeit. 2023 januártól […]

Tovább olvasom
Otthonfelújítási támogatás 2022.12.31. után

Meghosszabbította a kormány az otthonfelújítási támogatás igénylésének határidejét három hónappal, de csak speciális esetekben. A támogatást 2023.03.31-ig vehetik igénybe azok, akik kizárólagosan vagy részben napelemes rendszert szerettek volna elszámolni és Mivel sok mindenkinek elhúzódtak a folyamatban lévő projektjei, mint pl a tetőáthajtás, sok esetben a napelemes rendszer nem kerülhetett fel a tetőre, a Kormány erre […]

Tovább olvasom
Nem érdemes tovább várni, pályázat nélkül is megéri napelemet telepíttetni!

Marad a rezsicsökkentés, a Magyar Kormány szerint mintegy 100 ezer kkv részére, azonban ennek szigorú feltételei vannak. Blogbejegyzéseinkben ezeket szedtük össze, illetve, hogy mire számíthatnak azok a vállalkozások, akik kiesnek a kedvezményes villamosenergia- és földgázárra jogosultak köréből. Kitérünk arra is, hogy melyik két fontos dátumot kell feljegyezzük a közeljövőre vonatkozóan. 2022. augusztus 1-től megváltozik az […]

Tovább olvasom

Amennyiben kérdésed merült fel, vagy árajánlatot szeretnél kérni, fordulj hozzánk bizalommal! 

ImpresszumAdatkezelési tájékoztató
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram