Hogyan javítja a napenergia a környezetet?

Nem titok, hogy a napelem energiája sokkal jobb a környezet számára, mint a fosszilis tüzelőanyagokból előállított hagyományos energia. 

A napelemek által termelt tiszta energia gyorsan kompenzálja a gyártásukhoz szükséges energiát. Egyéb pozitív környezeti hatásokkal, például a vízfelhasználás csökkentésével együtt a fogyasztók megnyugodhatnak, hogy a napelemek jelentős pozitív hatással vannak a környezetre.

Napelemek és szénerőművek

Az elektromos hálózat otthonait általában szénerőművek működtetik. Ha összehasonlítja a napenergia hatásait, könnyen belátható, hogy a napelemek hogyan segítik a környezetet. Az alábbiak szerint csökkentheti a napenergia a szén-dioxid-kibocsátást, a vízfogyasztást és a levegőszennyezést:

  • Az életciklus alatt a szén-dioxid-kibocsátás 95%-kal alacsonyabb, mint a széné
  • Az összes vízfogyasztás 99%-kal alacsonyabb, mint a széné
  • Az összes légszennyezés 99%-kal alacsonyabb, mint a széné

A napenergia szénköltsége

Noha a napelemekből történő energiatermeléshez nincs szén-dioxid-kibocsátás, a panelek szállítása, telepítése és karbantartása szén-dioxid-kibocsátást eredményez. A napelemek gyártásának szénlábnyoma termelési régiónként nagyban változik, nagyban függ attól az elsődleges tüzelőanyagtól, amelyre egy régió támaszkodik az energiájához. 2014-ben egy tanulmány kimutatta, hogy a Kínában gyártott napelem szénlábnyoma, ahol a szénre erősen támaszkodnak az áram szempontjából, kétszer akkora, mint egy Európában gyártott panel esetében.

A panelek gyártásának energiaköltségei ellenére a legtöbb napelem csak 2 éven belül fizeti vissza a gyártásukba fektetett kezdeti energiát. Figyelembe véve a szokásos 30 éves napelemek élettartamát, az ezekből a panelekből előállított tiszta energia jóval meghaladja a gyártásukhoz szükséges energiát.

Ennek ellenére a napenergia-ipar tovább javíthatja gyakorlatát. A tiszta energia terjedésével a napelemek gyártásához felhasznált energia nagyobb része maga is megújuló forrásokból származik, ami még jobban csökkenti a napelemek életciklus-kibocsátását.

Környezettudatos fogyasztóként pozitív hatást érhet el, ha információkat kér a napelem panel gyártó cégről. Viszont a telepítőket arra késztetik, hogy kérjék ezeket az információkat a gyártóktól, és válasszák ki a felelős környezeti gyakorlattal rendelkező gyártókat. Az általunk forgalmazott napelemeket itt találjátok!

Ennek eredményeként a gyártók pénzügyi ösztönzést kapnak gyakorlataik javítására. A környezetbarát fogyasztóknak olyan gyártókat is választaniuk kell, amelyek átlátható információkat nyújtanak gyártási gyakorlatukról. Mivel a fogyasztók választása a környezetbarát gyártók preferenciáját jelzi, az ipar továbbra is a még zöldebb jövő felé halad.

A Solar a környezet javát szolgálja:

A napelem telepítése a legjobb, amit tehet a környezet javára. Az átlagos naprendszer ugyanannyi tiszta energiát termel, mint 16 000 mérföld megtétele! A napelem gyártási folyamatai tovább javulnak, hogy tovább csökkentsék a napenergia szénköltségeit. Kezdjen még most napelemet használni és segítse a környezetet!

További bejegyzések
Elvesztél az információk tengerében? Szaldó? Bruttó? Mi segítünk!

Meglévő rendszertulajdonosok, 2023.09.07. előtti igénybejelentéssel rendelkezők Nemrég írtunk blogot a várható fejleményekkel kapcsolatban, akkor azonban még csak kalkulálni tudtunk az esetleges lehetőségekkel. Nagy port kavart az a TikTok videó, amiben az éves szaldó megszüntetését vetítette előre Lantos Csaba energiaügyi miniszter a már meglévő napelemes rendszerek vonatkozásában. Ezt követően a Fidesz frakcióvezetője a bejelentés felülvizsgálatát kérte, […]

Tovább olvasom
Nézzük az aktuális helyzetet!

Kedves Ügyfeleink, Érdeklődők! Az elmúlt hetekben nap, mint nap fokozott figyelemmel kísérjük az őszre ígért konkrét információkat, ami egyaránt hatással lehet meglévő és leendő Ügyfeleinkre is. Ezért készítettünk egy rövid összefoglalót az aktuális helyzetről. Meglévő napelemes rendszerrel rendelkező Ügyfelek: Még van remény, nincs minden veszve! A múlt héten nagy port kavart Lantos Csaba energiaügyi miniszter […]

Tovább olvasom
Van már engedélyed?

Mi vonatkozik azokra, akik már rendelkeznek hálózatra visszatápláló (2022 októberig beadott igénybejelentés esetén) engedéllyel, szerződéssel? A jelenleg ismertek szerint még mindig azok járnak a legjobban, akik tavaly időben intézkedtek és akár önállóan, akár egy napelemes cégen keresztül, de beadták az igénybejelentésüket az áramszolgáltató felé. Náluk ugyanis minden feltétel adott. Az áramszolgáltató lassú ügyintézésének ellenére, mostanra […]

Tovább olvasom

Amennyiben kérdésed merült fel, vagy árajánlatot szeretnél kérni, fordulj hozzánk bizalommal! 

ImpresszumAdatkezelési tájékoztató
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram