Hogyan javítja a napenergia a környezetet?

Nem titok, hogy a napelem energiája sokkal jobb a környezet számára, mint a fosszilis tüzelőanyagokból előállított hagyományos energia. 

A napelemek által termelt tiszta energia gyorsan kompenzálja a gyártásukhoz szükséges energiát. Egyéb pozitív környezeti hatásokkal, például a vízfelhasználás csökkentésével együtt a fogyasztók megnyugodhatnak, hogy a napelemek jelentős pozitív hatással vannak a környezetre.

Napelemek és szénerőművek

Az elektromos hálózat otthonait általában szénerőművek működtetik. Ha összehasonlítja a napenergia hatásait, könnyen belátható, hogy a napelemek hogyan segítik a környezetet. Az alábbiak szerint csökkentheti a napenergia a szén-dioxid-kibocsátást, a vízfogyasztást és a levegőszennyezést:

  • Az életciklus alatt a szén-dioxid-kibocsátás 95%-kal alacsonyabb, mint a széné
  • Az összes vízfogyasztás 99%-kal alacsonyabb, mint a széné
  • Az összes légszennyezés 99%-kal alacsonyabb, mint a széné

A napenergia szénköltsége

Noha a napelemekből történő energiatermeléshez nincs szén-dioxid-kibocsátás, a panelek szállítása, telepítése és karbantartása szén-dioxid-kibocsátást eredményez. A napelemek gyártásának szénlábnyoma termelési régiónként nagyban változik, nagyban függ attól az elsődleges tüzelőanyagtól, amelyre egy régió támaszkodik az energiájához. 2014-ben egy tanulmány kimutatta, hogy a Kínában gyártott napelem szénlábnyoma, ahol a szénre erősen támaszkodnak az áram szempontjából, kétszer akkora, mint egy Európában gyártott panel esetében.

A panelek gyártásának energiaköltségei ellenére a legtöbb napelem csak 2 éven belül fizeti vissza a gyártásukba fektetett kezdeti energiát. Figyelembe véve a szokásos 30 éves napelemek élettartamát, az ezekből a panelekből előállított tiszta energia jóval meghaladja a gyártásukhoz szükséges energiát.

Ennek ellenére a napenergia-ipar tovább javíthatja gyakorlatát. A tiszta energia terjedésével a napelemek gyártásához felhasznált energia nagyobb része maga is megújuló forrásokból származik, ami még jobban csökkenti a napelemek életciklus-kibocsátását.

Környezettudatos fogyasztóként pozitív hatást érhet el, ha információkat kér a napelem panel gyártó cégről. Viszont a telepítőket arra késztetik, hogy kérjék ezeket az információkat a gyártóktól, és válasszák ki a felelős környezeti gyakorlattal rendelkező gyártókat. Az általunk forgalmazott napelemeket itt találjátok!

Ennek eredményeként a gyártók pénzügyi ösztönzést kapnak gyakorlataik javítására. A környezetbarát fogyasztóknak olyan gyártókat is választaniuk kell, amelyek átlátható információkat nyújtanak gyártási gyakorlatukról. Mivel a fogyasztók választása a környezetbarát gyártók preferenciáját jelzi, az ipar továbbra is a még zöldebb jövő felé halad.

A Solar a környezet javát szolgálja:

A napelem telepítése a legjobb, amit tehet a környezet javára. Az átlagos naprendszer ugyanannyi tiszta energiát termel, mint 16 000 mérföld megtétele! A napelem gyártási folyamatai tovább javulnak, hogy tovább csökkentsék a napenergia szénköltségeit. Kezdjen még most napelemet használni és segítse a környezetet!

További bejegyzések
Hitelkonstrukció vállalkozások számára 2023-ban

A kamatlábak magasak, a hitelfeltételek szigorodnak, forgóeszközhitel-szükséglet megnőtt, az energiahatékonysági fejlesztésekhez pedig forrásokra van szüksége a kkv-knak. A magyar kkv-k talpon maradásának és versenyképességének megőrzése érdekében a kormány arról döntött, hogy 2023 első félévében kezelési költség nélkül, a piaci kamatszinthez képest rendkívül kedvező, évi 5%-os ügyfélkamattal elérhetővé teszi a Széchenyi Kártya Program hiteltermékeit. 2023 januártól […]

Tovább olvasom
Otthonfelújítási támogatás 2022.12.31. után

Meghosszabbította a kormány az otthonfelújítási támogatás igénylésének határidejét három hónappal, de csak speciális esetekben. A támogatást 2023.03.31-ig vehetik igénybe azok, akik kizárólagosan vagy részben napelemes rendszert szerettek volna elszámolni és Mivel sok mindenkinek elhúzódtak a folyamatban lévő projektjei, mint pl a tetőáthajtás, sok esetben a napelemes rendszer nem kerülhetett fel a tetőre, a Kormány erre […]

Tovább olvasom
Nem érdemes tovább várni, pályázat nélkül is megéri napelemet telepíttetni!

Marad a rezsicsökkentés, a Magyar Kormány szerint mintegy 100 ezer kkv részére, azonban ennek szigorú feltételei vannak. Blogbejegyzéseinkben ezeket szedtük össze, illetve, hogy mire számíthatnak azok a vállalkozások, akik kiesnek a kedvezményes villamosenergia- és földgázárra jogosultak köréből. Kitérünk arra is, hogy melyik két fontos dátumot kell feljegyezzük a közeljövőre vonatkozóan. 2022. augusztus 1-től megváltozik az […]

Tovább olvasom

Amennyiben kérdésed merült fel, vagy árajánlatot szeretnél kérni, fordulj hozzánk bizalommal! 

ImpresszumAdatkezelési tájékoztató
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram