Ismerjük meg a Hyundai napelemet!

  • A Hyundai Energy Solutions a BNEF (Bloomberg New Energy Finance) rangsorában a legmagasabb szintű napelem gyártók között szerepel, mint a Longi és a Risen Energy.
  • A B&F (Dun & Badstreet) által adott legmagasabb, 5A1-es hitelminősítést kapta, mely a financiálisan legerősebb, legalacsonyabb kockázatú cégek közé sorolja.

SHINGLED CELL (ZSINDELYES) TECHNOLÓGIA

A zsindelyes technológia egyfajta átfedésre hasonlító megoldással helyettesíti a hagyományos csempés elrendezést. Az eljárás során a napelemes cellákat lézer segítségével 5 darabra vágják, majd elektromosságot vezető pasztával (ECA) rögzítik őket szorosan egymáshoz. Minden cella a vele szomszédos darabbal átfedésben kerül kötésre, így megszűnik a cellák közötti hagyományos 3-5 mm távolság. Az így kialakult cella körökből laminálás útján jön létre a napelem modul.

A ZSINDELYES TECHNOLÓGIA ELŐNYEI

Kiemelkedő hatékonyság: Az átfedéses csatlakozás a panel felületének közel 100%-os kihasználtságát teszi lehetővé azáltal, hogy egy panelen több cella fér el. Ez ugyanakkora kapacitás mellett 8%-kal kisebb helyigénnyel jár.

Magasabb aktuális hozam: A napenergiát 10%-kal magasabb aránnyal alakítja elektromos energiává a hagyományos PERC technológiánál. A magasabb hatásfok magasabb éves termelést eredményez.

Megbízhatóság, nagyobb teherbírás: A forrasztott fém áramgyűjtők helyett ragasztással kialakított áramvezető kötés rugalmasabb kapcsolódási pontokat alkot. Ennek egyik nagy előnye, hogy a modul ellenállóbb a mechanikai terheléssel szemben, tehát csökken a repedések előfordulásának esélye gyártás, szállítás, telepítés közben és azután. Mivel a modul nem tartalmaz fémszalagot a kötéseknél, ami az ismétlődő hőtágulás következtében megrepeszthetné a mérettartó szilíciumcellákat, szélsőséges időjárási viszontagságok esetén is tartós, megbízható konstrukciót kapunk.

Nagyobb teljesítmény: A cellák 5 részre osztásának eredményeként az egy körre jutó áramerősség eloszlik. Ez kisebb ellenállást és kevesebb veszteséget eredményez. A cellák hőmérséklete működés közben alacsonyabb, így felmelegedés esetén kisebb mértékben csökken a napelemek leadott teljesítménye.

Kisebb mértékű melegedés, hosszú élettartam: Az alacsonyabb működési hőmérséklet minimalizálja a veszélyes túlmelegedést és az ún. hot spots kialakulásának kockázatát, ami repedéshez vagy a napelem lebomlásához is vezethet.

Magas garancia: A Hyundai 25 év garanciát vállal zsindelyes moduljaira, amely jelenleg a piacon kínált egyik leghosszabb jótállási idő az üveg-fóliás napelemek között.

Esztétikus megjelenés: A panel felülete vizuálisan homogénebb, esztétikus megjelenéssel ruházza fel az eszközt.

Kiváló minőség kedvező áron: A zsindelyes modulok kompatibilisek a legáltalánosabb cella-technológiákkal. A hatékonyabb paneleknek köszönhetően kevesebb napelemre van szükség, ezáltal alacsonyabb a telepítési és a szállítási költség.

Hatékonyság részleges árnyékolás esetén is: Függőleges pozícióban telepítve a zsindelyes modul nagyobb kapacitással tud üzemelni rávetülő árnyék esetén is, mivel az csak az érintett felület termelését befolyásolja.

A HYUNDAI ZSINDELYES NAPELEM KÍNÁLATA

További bejegyzések
Elvesztél az információk tengerében? Szaldó? Bruttó? Mi segítünk!

Meglévő rendszertulajdonosok, 2023.09.07. előtti igénybejelentéssel rendelkezők Nemrég írtunk blogot a várható fejleményekkel kapcsolatban, akkor azonban még csak kalkulálni tudtunk az esetleges lehetőségekkel. Nagy port kavart az a TikTok videó, amiben az éves szaldó megszüntetését vetítette előre Lantos Csaba energiaügyi miniszter a már meglévő napelemes rendszerek vonatkozásában. Ezt követően a Fidesz frakcióvezetője a bejelentés felülvizsgálatát kérte, […]

Tovább olvasom
Nézzük az aktuális helyzetet!

Kedves Ügyfeleink, Érdeklődők! Az elmúlt hetekben nap, mint nap fokozott figyelemmel kísérjük az őszre ígért konkrét információkat, ami egyaránt hatással lehet meglévő és leendő Ügyfeleinkre is. Ezért készítettünk egy rövid összefoglalót az aktuális helyzetről. Meglévő napelemes rendszerrel rendelkező Ügyfelek: Még van remény, nincs minden veszve! A múlt héten nagy port kavart Lantos Csaba energiaügyi miniszter […]

Tovább olvasom
Van már engedélyed?

Mi vonatkozik azokra, akik már rendelkeznek hálózatra visszatápláló (2022 októberig beadott igénybejelentés esetén) engedéllyel, szerződéssel? A jelenleg ismertek szerint még mindig azok járnak a legjobban, akik tavaly időben intézkedtek és akár önállóan, akár egy napelemes cégen keresztül, de beadták az igénybejelentésüket az áramszolgáltató felé. Náluk ugyanis minden feltétel adott. Az áramszolgáltató lassú ügyintézésének ellenére, mostanra […]

Tovább olvasom

Amennyiben kérdésed merült fel, vagy árajánlatot szeretnél kérni, fordulj hozzánk bizalommal! 

ImpresszumAdatkezelési tájékoztató
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram