Okos rendszer

Hasznosítsuk okosabban napelemeinket

A SolarEdge teljesítmény optimalizáló és a napelem modulok összekötésével olyan intelligens modulokat kapunk, amelyek több energiát állítanak elő. A SolarEdge megoldás más elven működik, mint a hagyományos egy vagy két munkapontos inverterek. Itt minden napelempanelre külön teljesítmény-optimalizáló kerül, így az összes panel garantáltan a maximális teljesítményt nyújtja.

Sokoldalúságának köszönhetően a SolarEdge technológia egyedülállóan rugalmas megoldásokra ad lehetőséget. Az inverterrel könnyedén megtaláljuk a lehetőségeinek leginkább megfelelő rendszert, és bonyolultabb esetekben nem kell lemondanunk a napelemes megoldásról.

A SolarEdge rendszerek:

vegyes tájolású rendszer esetén is elegendő egy inverter használata
kombinálhatunk különböző típusú vagy teljesítményű modulokat is
minimalizálható az árnyékolás miatti termeléskiesés
a kisebb és nagyobb modulok kombinálásával gondoskodunk a tetőfelület maximális kihasználásáról, illetve olyan helyre is telepíthetünk, ahol eddig az árnyékolás miatt nem volt javasolt
az inverterek beépített távfelügyeleti rendszerrel rendelkeznek, mellyel minden egyes modul termelése külön nyomon követhető
hiba vagy leállás esetén a rendszer automatikus e-mail értesítést küld
minden inverterre 12 év teljes körű alap garancia, mely 25 évre bővíthető

Optimalizálja energiatermelését - maximális teljesítmény minden egyes modulból

Egy napelemes rendszerben minden egyes modul egyedi maximális teljesítménnyel (MPP) rendelkezik. A modulok közötti eltérések teljesítmény vesztést okoznak. A teljesítmény vesztés potenciális okai:
A hagyományos inverter használatával a leggyengébb modul minden más modul teljesíményét lecsökkenti. SolarEdge használatakor minden egyes modul maximális teljesítményt nyújt, teljesítményveszteség nélkül.
Hagyományos rendszer

A hagyományos rendszerek lekapcsolt inverternél és a hálózat leválasztásakor is mindig túl magas egyenáramú feszültség alá kerülnek.
SolarEdge rendszer

A SolarEdge rendszert úgy tervezték, hogy amikor az AC oldal ki van kapcsolva, a DC vezetékeket automatikusan áramtalanítja a rendszer, ezzel biztosítva a védelmet a szerelőknek, a karbantartó személyzetnek, a tűzoltóknak és a tulajdonosnak.

Több modul a tetőn - szebb megjelenés, és nagyobb teljesítmény

Optimális a tetőkihasználtság
A napelemek esztétikusan rendezhetők el
Több modul elhelyezhető a jobb tetőkihasználtságnak köszönhetően -> Telepített teljesítmény növelése -> Magasabb hozam

Berendezése teljesítményét bármikor és bárhonnan ellenőrizheti

Az távfelügyeleti monitoring rendszer legfontosabb előnye, hogy a panelek egyedi nyomon követésével bármilyen hiba hamar beazonosítható és megfelelően lokalizálható. A garancia így időben, még a garanciaidő lejárta előtt érvényesíthető a gyártók felé, hogy valóban maximalizálhassuk a rendszer üzemidejét.

Magas szintű biztonsági megoldás

A SolarEdge megoldásával napelemes rendszerét biztos kezekben tudhatja. A megoldás tökéletesen védi Önt és tulajdonát. A biztonság még a VDEAR-E 2100-712 követelményeinek is megfelel.

A napelemek intelligenssé tétele

A SolarEdge a napelemes inverterek és teljesítmény optimalizálók vezető gyártója. A SolarEdge lehetővé teszi napelemes rendszere panelenkénti optimalizálását, mely garantálja a jobb teljesítményt és az Ön nyugalmát.
Teljesítmény optimalizáló
A SolarEdge teljesítmény optimalizálójával a modulok intelligenssé válnak. Előnyök:
- Akár 25%-kal több energia
- Folyamatos felügyelhetőség a berendezés teljesítményéről
- Úgy tervezték, hogy a maximális biztonságért, minden egyes modul automatikusan leálljon, vészhelyzet esetén.
Inverter
Speciálisan a teljesítmény optimalizálóval való használatra tervezve
- Kizárólag csak az egyenáram/váltóáram invertálásért felelős, mert minden más funkciót minden egyes modulnál a teljesítmény optimalizáló vezérel
- kisméretű, könnyű és esztétikus megjelenésű
Monitorozás
Minden egyes modul teljesítményét valós időben mutatja
- Teljesen átlátható a rendszer működése és teljesítménye
- Automatikus hibajelzés zavarok esetén
- Könnyen hozzáférhető számítógépről, okostelefonról vagy tabletről.

Megtakarítás

A teljesítmény maximalizálhatóság mellett a SolarEdge inverterek további előnye, hogy szerelés során kevesebb inverterre és szolár kábelre van szükség, hiszen a hagyományos inverterhez képest sokkal több panel köthető egy-egy stringre.

Miben más a SolarEgde inverter?

A modulokra eső árnyékolást, melegedést, szennyeződést, illetve a modulonkénti teljesítménykülönbségeket képes kiegyensúlyozni, ezzel elérve a teljesítmény maximalizálását. Többé nem probléma, ha egy oszlop vagy fa beárnyékol 1-1 napelemet. A rendszer így is tökéletesen működhet.

Amennyiben kérdésed merült fel, vagy árajánlatot szeretnél kérni, fordulj hozzánk bizalommal! 

ImpresszumAdatkezelési tájékoztató
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram