Miért érdemes még egy ajánlatot kérni – árazás és felkészültség

Az utóbbi években a hatalmas számú napelem telepítési igény hatására minden telepítő cég
jelentősen felfejlesztette magát/ vállalkozását. A tavaly októberben módosított szabályok és a pályázati lehetőség megszűnése következtében azonban radikálisan átalakult a napelempiac. A nagy kapacitású telepítő cégek erre a drasztikus átalakulásra a marketing tevékenységük megerősítésével reagáltak a vállalkozói szektorban. A reklám és a jutalékos értékesítési tevékenység természetesen megemelkedett működési/fenntartási költségekkel jár, amit magas árrés alkalmazásával tudnak a legkönnyebben finanszírozni. Tehát a bekövetkezett változások által generált helyzetet végső soron az ügyfelek pénztárcájából igyekeznek kompenzálni.

Egy napelemes beruházás elindításakor számos elképzelés, lehetőség mentén lehet döntést hozni. Releváns tapasztalattal, véleménnyel akartunk rendelkezni, így utánajártunk a piaci lehetőségeknek. Nagyon hasonló, ugyanakkor elszomorító eredményre jutottunk. A versenyhelyzet a hagyományos, olcsó rendszerek, gyengébb minőségű panelek és inverterek értékesítését, ajánlását idézte elő. A különböző vállalatok felmérés nélküli, magasabb árajánlatokkal dolgoznak, hogy kitermeljék a jutalékkifizetés költségeit. Mi nem ezt az utat választottuk.

Korrekt árképzéssel, a megváltozott piac ellenére is ugyanazon vagy alacsonyabb áron csúcsminőségű panelokat és okos invertereket biztosítunk ügyfeleink részére. Máshogy fogalmazva: csúcsminőség középkategóriás áron. Felmerülhet a kérdés, hogy melyik cégnek szavazzunk bizalmat, a témáról itt írtunk részletesebben. Egy napelemes rendszer megtervezésénél, telepítésénél nem csak az esztétikai szempontokat szükséges figyelembe venni, hiszen rendkívül fontos, hogy a panelek milyen elhelyezkedésűek, dőlésszögűek.

Nem kell aggódni, ha elsőre a tető nem tűnik megfelelőnek, hiszen lapos tetőre vagy akár állványra is van lehetőség telepíteni, amennyiben érdekli Önt, kérjük az alábbi oldalon olvassa el ismertetőnket. Egy tökéletesen kialakított rendszernél gyorsabb megtérülési idővel számolhatunk, ami egy ilyen hosszútávú beruházásnál kulcsfontosságú tényező. Az ár-érték tényezőn túl nem lehet elmenni a szakmai felkészültség kérdésköre mellett sem. Az elmúlt 3 évben, vélhetően látva a nagyfokú érdeklődést és a kezdeti támogatottságot a kivitelező cégek száma jelentősen megugrott. Ez azonban a szakma felhígulását eredményezte.

Magas szintű szakmai felkészültség és tapasztalat nélkül is össze lehet szerelni egy rendszert, azonban meg lehet később a böjtje, amikor akár esztétikailag vagy működésileg nem a kívánt rendszerrel szembesülünk. Az igazi minőség a részletekben rejlik. Ahhoz, hogy egy 15-20 év múlva is működő napelemes rendszerről beszélhessünk fontos a precizitás a tervezéstől egészen a kivitelezésig. A megbízható cégek hosszútávú stratégiával rendelkeznek, munkafolyamataik optimalizáltak, legfontosabb céljaik között az értékálló, minőségi munka és a boldog elégedett ügyfelek szerepelnek. Ezeket az alapértékeket képviseli a Hódszolár is. Korábban készült blogunk szintén hasznos tanácsokat tartalmaz, amit ide kattintva érhet el.

Fontosnak látjuk megemlíteni a hagyományos és okos rendszer közötti különbségeket is. Természetesen hagyományos rendszereket is telepítünk, azonban a SolarEdge okos rendszer előnyeit ismerve ügyfeleink 90%-a az okos rendszer megbízhatósága mellett teszi le végső döntését. Cégünk álláspontja, hogy a kiváló rendszer alapvető feltétele a minőségi termékek használata. A napelemes rendszer agya, az inverter. Számos előnye mellett ezért is döntöttünk a SolarEdge rendszerek telepítése mellett. Panelenként mérhető termelés, környezeti tényezők befolyásolásától mentes, online követhető rendszerfelügyelet, 12 év teljeskörű garancia, utólagos akkumulátoros csatlakoztathatóság.

Ez csak néhány pozitívum a számos előnyéből, amelyről bővebben itt olvashat. A másik fontos elem természetesen a napelem panel. A Hyundai panelek speciális, úgynevezett perc, zsindely technológiával kerülnek gyártásra, a piacon kimagaslónak számít a 25 év termék és teljesítménygaranciája, valamint kiemelkedő mechanikai ellenállóképességükről már többször megbizonyosodhattunk.


További bejegyzések
Elvesztél az információk tengerében? Szaldó? Bruttó? Mi segítünk!

Meglévő rendszertulajdonosok, 2023.09.07. előtti igénybejelentéssel rendelkezők Nemrég írtunk blogot a várható fejleményekkel kapcsolatban, akkor azonban még csak kalkulálni tudtunk az esetleges lehetőségekkel. Nagy port kavart az a TikTok videó, amiben az éves szaldó megszüntetését vetítette előre Lantos Csaba energiaügyi miniszter a már meglévő napelemes rendszerek vonatkozásában. Ezt követően a Fidesz frakcióvezetője a bejelentés felülvizsgálatát kérte, […]

Tovább olvasom
Nézzük az aktuális helyzetet!

Kedves Ügyfeleink, Érdeklődők! Az elmúlt hetekben nap, mint nap fokozott figyelemmel kísérjük az őszre ígért konkrét információkat, ami egyaránt hatással lehet meglévő és leendő Ügyfeleinkre is. Ezért készítettünk egy rövid összefoglalót az aktuális helyzetről. Meglévő napelemes rendszerrel rendelkező Ügyfelek: Még van remény, nincs minden veszve! A múlt héten nagy port kavart Lantos Csaba energiaügyi miniszter […]

Tovább olvasom
Van már engedélyed?

Mi vonatkozik azokra, akik már rendelkeznek hálózatra visszatápláló (2022 októberig beadott igénybejelentés esetén) engedéllyel, szerződéssel? A jelenleg ismertek szerint még mindig azok járnak a legjobban, akik tavaly időben intézkedtek és akár önállóan, akár egy napelemes cégen keresztül, de beadták az igénybejelentésüket az áramszolgáltató felé. Náluk ugyanis minden feltétel adott. Az áramszolgáltató lassú ügyintézésének ellenére, mostanra […]

Tovább olvasom

Amennyiben kérdésed merült fel, vagy árajánlatot szeretnél kérni, fordulj hozzánk bizalommal! 

ImpresszumAdatkezelési tájékoztató
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram